utorok 13. mája 2014

Ako sa rodí obraz

Ako sa rodí obraz /originálny darček/    Možno uvažujete o tom, ako potešiť svojich blízkych. Možno práve dokončujete svoj byt, zariaďujete interiér a niečo vám v ňom stále chýba, nejaký farebný akcent. Možno má niekto z vašej rodiny sviatok. Možno sa vám narodilo dieťatko a chcete si uchovať jeho podobu a mať ho stále na očiach, prípadne potešiť svoju rodinu jeho obrázkom... Obrazy majú trvalú umeleckú hodnotu, zachovávajú spomienku, časom zrejú ako víno. Originálne obrazy sú stále hodnotami. Ako obraz tvorím a čo k tomu potrebujete vedieť? Skúsim to zhrnúť:)

   Pre objednávku portrétneho obrazu stačí, ak ma kontaktujete emailom. Napíšte, koho by ste chceli portrétovať, pošlite foto. Niekedy nemáte na jednej foto všetkých, preto pošlite viac fotiek, z ktorých tváre vyberieme a dáme ich dohromady. Rozmyslite si rozmer plátna, aký veľký obraz by ste chceli. Môžete si určiť, v akých farebných tónoch obraz má byť, čo treba na fotkách upraviť (dlžka vlasov, ubrať vrásky, domaľovať kvety a pod.). V prípade, že by ste chceli video z tvorby obrazu, môžete si doplatiť a video z tvorby obrazu nájdete na mojom YouTube Channel.

Henya Belugia Kovacs YOUTUBE channel    

   Obraz po dokončení lakujem, maľujem aj bočné strany a dávam háčik, takže ak si obraz nechcete rámovať, nemáte s ním žiadne ďalšie náklady (osobne si ale myslím, že rám dotvára obraz, ohraničuje ho a dáva mu ten správny punc). Zhotovenie trvá 3-6 týždňov, záleží od doby objednania plátna, veľkosti a náročnosti. Vo výnimočných prípadoch sa dá obraz zhotoviť aj skôr.

   Ak si chcete objednať abstraktný obraz, pošlite predlohu, akým smerom by som sa mala pri tvorbe uberať: aká farebnosť sa vám páči, či má byť viac expresívny alebo geometrický, akú myšlienku by ste chceli vyjadriť a ako by to na vás malo pôsobiť. Dobré je, ak si vyberiete z mojich obrazov a podľa nich si môžete objednať rozmer plátna, aký by ste potrebovali. Aj keď je náročné duplikovať vlastnú prácu, pretože každý obraz je originál. Najlepšia voľba je nechať mi nejaké správy o sebe a nechať na mne, aký obraz pre vás namaľujem.

   Rovnako si môžete dať namaľovať kópiu obrazu (viď galéria/ostatné).

   Kresby sú v rozmeroch A4, A3, A2 a námetu nekladiem hranice: portréty, zvieratká, zátišie, mesto atď (podobne pri obrazoch). Kreslím ceruzkou na výkres, ale môžete si objednať aj pastel alebo ceruzku na špeciálnom farebnom papieri:)

   Cena diel je na dohodu.

   Ak som čosi vynechala, pýtajte sa. Rada odpoviem na všetky vaše otázky.

   

   Nájdete ma aj na Facebook-u: Henya Kovacs ART

   HK

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára